Pollastre farcit de shitaki i fideus xinesos

 
Ja fa dies que us vaig dir que faria pollastre al shitaki, l'he fet tres vegades, la primera al nadal per impressionar als quatre iaios i cada vegada em surt millor.
És pot menjar tan com plat de taula com entrant fred com si fos un embotit.
Sempre el fem i el deixem refredar per poder-lo tallar sense que es desfaci.
Per aprofitar els ossos del pollastre farem un brou on courem uns fideus xinesos que ens farà de primer plat. 
Igredientes:
  1. Pollastre de mitjà
  2. 500g de carn picada de gall d'indi o pollastre
  3. 150g de xiitake (shitaki)
  4. 1 ou fresc
  5. 1 pastanaga
  6. 100g de formatge
  7. Sal i pebre
Estris:
  1. Una safata de forn 
  2. Corda
 
Un pollastre desossat
  
 
 
  
El shitaki el comprem sec i cal remullar-lo
  
  
 barrejem l'ou amb la carn picada de gall d'indi
  
  
  
  
  
 Afegim la pastenaga, el shitaki tallat i una mica de formatge
  

  

  

  
  
 El pollastre s'ha de salpebrar o afegir alguna especie que ens agradi
Nosaltres fiquem una que pica una mica
  

  
 Comencem a farcir
  
 Tamquem el pollastre
  
 Cosim amb la corda
  

  
 Que quedi ben cosit per que no s'obri
  
 El tapem per que no es constipi
  
 Ho aprofitem tot, amb el os i un porro del l'hort del iaio farem un brou.
  
 Trèiem la tapa per donar-li una capa de mel
  
 Mel del iaio
  
Al forn sense tapa
  
 Fideus xinesos
  
 Afegim una mica de brou
  
 Quina pinta està agafant
  
 Una volta
  
 Al brou li afegim el fideus
  
 Que bullin una mica
  
 Que bons, jo me'ls menjo amb palets xinesos
  
 Un altre volta
  
 Ja està
  
Nyam
 
Demà us poso to el proces i la recepta que avui ja vaig al llit. bona nit.

2 comentaris:

Delfica ha dit...

ei, se m'acut que aquest pollastre ha d'estar molt bo amb un palet de canyella al farcit (despres es treu). Ho heu provat?
Per cert, on compreu les shiitake??
Petons superxef!

Anònim ha dit...

Doncs, sí.
Ja ho provarem.
Els xiitake i totes les especialitats xineses les comprem a una botiga que hi ha a la carrer La Pau, al carrer Dr, Pages ni ha un altre.
Els venen a pes, són molt econòmics i es conserven molt bé.
Salut
Carla