Pizza Deep Chicago

Avui farem un plat divertit: "Pizza depp Chicago, artichokes and eggplants"


Ingredients
  • Massa de pizza.
  • 150g d'albergínia.
  • Una llauna de cors de carxofes.
  • 150g de pernil de gall d'indi.
  • Un pot de tomàquet de 250g.
  • Formatge ratllat .
  • 100g de formatge en llonzes.
  • Olives.
  • Oli d'oliva verge.
  • Orenga.
  • Pebre.
  • Sal
Estris
  • Un motllo per fer pa de pessic rodó.
  • Una paella.
  • Un corró.
  •  Forn i fogons.
El cap de setmana va començar amb la participació al cross comarcal. Encara no tinc la classificació oficial, però crec que he arribat entre les 10/14  primeres, i primera no professional. No està malament, eh?

 
 

El diumenge hem comptat amb una cuinera convidada. Vam córrer el cross juntes i em vaig quedar el dissabte a dinar i dormir a casa seva.

Ja que tenim  una  col·laboradora ho hem de fer molt bé,  ja que es quedarà a menjar aquest plat.
Bé,  primer de tot els deures, es clar.



La recepta es diu "Artichokes i eggplants"  per que com som nenes no es agrada dir pizza de verdures.Sona molt millor pizza depp chicago amb artichokes i eggplants acabades de collir de l'hort del iaio (o de llauna).


Farem la massa de pizza normal amb la màquina de sempre amb una petita variació de la massa de la que sempre fem a casa: el cafè amb llet. Fins ara sempre afegíem tots els ingredients a la cubeta de la màquina i engegàvem.


Ara, el sucre i el llevat el desfent primer amb un got d'aigua tèbia fins que fa escuma, com un cafè amb llet de bar de mercat.


Un altre canvi sense molta importància però de final molt exquisit, farem una salsa amb orenga, pebre i, es clar, el tomàquet de la iaia. ( la iaia ens fa pots de conserva dels tomàquets de l'hort del iaio). Tot ben sofregit amb oli d'oliva (l'oli també és dels iaios).



La primera capa es fa amb les artichokes i les eggplats salpebrades i sofregides amb oli.



Ja tenim gairebé tots els ingredients a punt, només falta la massa i començar a muntar en el motllo.


Tallem la massa i fem dues boles. Reservem una.


Fem una base per pizza normal, prima i rodona, una mica més gran que el motllo.












Posem la base al motllo deixant els bordes per fora.



Afegim el formatge i el primer farcit, recordeu els artichokes i les eggplants. Empolvorem formatge per sobre .















Amb l'altra bola de la massa fem el mateix i la col·loquem per sobre de la mateixa forma. Recordeu fer uns forats amb un ganivet per tal que passi l'aire i no esclati.


Posem la salsa pizza i el prociuto de gall d'indi.



Enrotllem els bordes de la massa plens de formatge en tires (rolling)

 

Decorem amb unes olives i al forn 210ºC durant 10 minuts amb una tapa feta de paper d'alumini i 15 minuts sense tapa per que agafi bon color i es posi cruixent

 
  

Com olora això!!!




En acabar la pizza, una mica de diversió  i per acabar el dia els deures que ens queden.

Per cert, aiixò de les pizzes ja fa temps que ho faig.


La primera "Ave que vuela"  amb un convidat especial:  el meu cosí Jaume en el 2005.

Fins aviat!

3 comentaris:

REVUELTA ha dit...

Així si m'agrada cuinar, jejeee.
Jo vull tastar algun dels teus plats.

Delfica ha dit...

Ai, ai, ai, que hi ha oloretes que ressuciten de veritat!

Anònim ha dit...

Ave que vuela a la cazuela....... y si fuera un angel tambien ??
Lo comento porque ademas de las recetas curiosas (la xepkin) no estaria mal tener un postre asi que si "cazas" un angel tendras .....un postre de cabello de angel ¡¡

Quiche Lorraine