Ja fa dies que us vaig dir que faria pollastre al shitaki, l'he fet tres vegades, la primera al nadal per impressionar als quatre iaios i cada vegada em surt millor.
És pot menjar tan com plat de taula com entrant fred com si fos un embotit.
Sempre el fem i el deixem refredar per poder-lo tallar sense que es desfaci.
Per aprofitar els ossos del pollastre farem un brou on courem uns fideus xinesos que ens farà de primer plat.
Igredientes:
- Pollastre de mitjà
- 500g de carn picada de gall d'indi o pollastre
- 150g de xiitake (shitaki)
- 1 ou fresc
- 1 pastanaga
- 100g de formatge
- Sal i pebre
- Una safata de forn
- Corda
Un pollastre desossat
El shitaki el comprem sec i cal remullar-lo
barrejem l'ou amb la carn picada de gall d'indi
Afegim la pastenaga, el shitaki tallat i una mica de formatge
El pollastre s'ha de salpebrar o afegir alguna especie que ens agradi
Nosaltres fiquem una que pica una mica
Comencem a farcir
Tamquem el pollastre
Cosim amb la corda
Que quedi ben cosit per que no s'obri
El tapem per que no es constipi
Ho aprofitem tot, amb el os i un porro del l'hort del iaio farem un brou.
Trèiem la tapa per donar-li una capa de mel
Mel del iaio
Al forn sense tapa
Fideus xinesos
Afegim una mica de brou
Quina pinta està agafant
Una volta
Al brou li afegim el fideus
Que bullin una mica
Que bons, jo me'ls menjo amb palets xinesos
Un altre volta
Ja està
Nyam
Demà us poso to el proces i la recepta que avui ja vaig al llit. bona nit.
2 comentaris:
ei, se m'acut que aquest pollastre ha d'estar molt bo amb un palet de canyella al farcit (despres es treu). Ho heu provat?
Per cert, on compreu les shiitake??
Petons superxef!
Doncs, sí.
Ja ho provarem.
Els xiitake i totes les especialitats xineses les comprem a una botiga que hi ha a la carrer La Pau, al carrer Dr, Pages ni ha un altre.
Els venen a pes, són molt econòmics i es conserven molt bé.
Salut
Carla
Publica un comentari a l'entrada